Friday, February 11, 2011

Inchies - Mini Art

Zadnjič sem omenila, da delam inčise. A že imamo slovenski izraz za tovrstne miniaturce? Jaz jim rečem palčki; se mi zdi luštna beseda za prijeten način sprostitve, ko ima človek ravno par minut časa in željo, da bi nekaj, čečkal, risal, barval, skratka, nekaj ustvaril. Nastalo jih je že kar nekaj in prav gotovo bo kupček še rasel - kaj bom z njimi pa... pojma nimam :). Ko jih bom imela za sliko 100 x 100, bom prilepila enega poleg drugega in jih obesila na steno :).

Danes sem imela malo viška časa in ravno prav lena sem bila, da sem posedala pred računalnikom in se igrala z gimpom (ker mi photoshop trenutno ne dela!), urejala slike, nov facebookov profil in vse sorte drugih reči, in nastalo je tole:


Priporočam! Rezanje koščkov je sicer nadležno, se pa vseeno splača. Najprej se hudo namatraš, da najdeš en sam samcat motiv, ki bi ga lahko narisal, ko ga najdeš, takoj dobiš še dve drugi ideji, pri desetem spet malo tuhtaš, pri tridesetem imaš pa že 58 novih idej za naslednje slikice. Saj, tako to ponavadi gre pri kakršnemkoli ustvarjanju, vsaj pri meni.

Lep vikend vam želim! Ustvarite kaj lepega - vsaj nasmeh poštarju in lepo besedo partnerju. :)


8 comments:

Sonja said...

Luštne tele mini slikice, sploh ker so tako polne barv.
Edino.. micane so :) Meni so ta hip že ATCji izziv :)

Valerie said...

these mini art pieces are very pretty! i'd love to make some myself. are there any rules to do these?

Nena said...

me prav zanima kako "nora" bo slika ko jih boš imela dovolj za 100x100 :)

Damjana Ž. said...

Dobro ti tole gre, meni je to definitivno vse preveč majhno :)

Tvoj novi FB profil smo pa že videli in nam je všeeeeeč :) Kar nekaj beadsov sem prepoznala :) Stvari izpod tvojih rok vedno rada nosim!

Vladuška said...

Tudi meni je zelo všeč ta pisanost, eno samo veselje jih je pogledati. Me prav zanima kako bodo zložene zgledale na 100x100.

K said...

Perfektni so! Prav zato, ker so tako barviti. Vsak zase bi se brez težav povečal v veliko umetnijo. Bom poskusila iz manjših ostankov, iz katerih ne dobim ATC-jev ven, še kakšno tako osnovico narezati :D

Renata said...

Tudi meni so tile tvoji palčki krasni, tako barviti! A dvomim, da bi se jih sama kdaj lotila - so le miceni, a ne :-)

p.s. 100x100 slika bo huda!!!

Maja said...

Hudo dobra slika bo nastala, taka, ki jo boš lahko ure in ure gledal, ker boš imel toliko za opazovati! Tudi motivi so mi všeč!