Sunday, October 31, 2010

Halloween pumpking carving - Rezljanje bučVčeraj smo celo popoldne izrezovali buče. Danes cel dan kuhamo in pečemo, krasimo stanovanje, si lakiramo nohte na črno in pripravljamo črna oblačila. Že kakšno peto leto zapored se gremo pri nas namreč Halloween oziroma imamo Noč čarovnic - zabava za otroke in odrasle z rdeče-črno-oranžnim pecivom, oranžnimi in črnimi omakicami za čips (pečenka je pa normalne barve :) ), vsi smo oblečeni v črno, stanovanje krasijo duhci in poslikani baloni... Malce sem že utrujena, ampak se vseeno splača. 
Naše letošnje "noččarovniške" buče izgledajo takole - letos so nam prav imenitno uspele! Čarovnico je izrezljal Borut, ki se je tega menda lotil prvič, pa glede na rezultat nisem čisto prepričana, če mu je za verjet :), ostale pa jaz. Komaj čakam, da bo tema in jih spet prižgemo!

Lepo se imejte danes, še posebej pa vse coprnice in coprniki, čarovnice in čarovniki, čarodejke in čarodeji! Buuuuuuuuuuu!We were carving pumpkings all afternoon yesterday. Today we are cooking and baking, painting nails with black, preparing black clothes... although Halloween is not commonly accepted holiday in our country we will held a Halloween party for a fifth year in a row. It will start in a few hours and almost everything is ready. 

Pumpkins look like this and I just love them! The one with the witch was carved by Borut and it was his first pumpking carving ever - I'm not sure weather I should believe that considering how great it turned out!

Enjoy your day! Boooooo!

11 comments:

K said...

Oh, oh, kakšne hude buče!!

Renata said...

Wooow, super ste zrezljali! Jaz sem uspela samo eno, ker je bila tako gromozanska in trda, da sem skoraj nož polomila ...

Lepo praznujte ... buuuhuuuu ...

moi said...

O, kako so dobre, supr ste naredili.Pa obilo zabave danes.

Vladuška said...

Ta tvoj blog se mi je kar nekam skril in žal že dolgo nisem bila na obisku. Sem pa zato vse nadoknadila in se navduševala nad tvojim svetovnim nakitom. Tele buče pa so noro dobre in tudi jaz ne verjamem povsem, da je to delo amaterja :)) Sploh ta ideja z mini bučo v ustih je svetovna.

Nena said...

o Roba super ste tole naredil!!
jaz sem pred leti nekje našla eno veliko keramično bučo tako da jih ne reženo več :) je bolj enostavno ampak tudi manj zabavno, ampak zdaj ko Tinča ni več majhna je tudi keramična ok

Jana said...

NORO, kaj ste naredili iz buč! Super so!

Andreja said...

O tole so pa prave umetnije nastale. Čarovnica pa res ni videti začetniška.. verjetno je talent!

McCrafty said...

hudo dobr, pa jacka ste naredili :)

Maja said...

Genijalne! Delo umetnikov!

hali said...

Kakšne kulske buče so! Super, upam da ste imeli krasno zabavo!

Kate said...

Uau! Dobro ste upedenali buče! hude, hude!