Monday, January 30, 2012

Kam je izginil januar?

Sprašujem se, kako je lahko že konec januarja, če smo ravnokar imeli novoletne zabave? Kot da mi je kakšen dan, morda celo teden, nekam izginil. Da so prvi tedni oziroma meseci leta za vse tiste, ki delamo v računovodstvu, precej naporni, menda že veste. Se spomnim, ko je moja mami, ki je bila tudi računovodkinja, hodila domov ob poznih večernih urah, dan za dnem - takrat niti nisem točno razumela, zakaj je bila kdaj slabe volje, mi je pa zato zdaj kristalno jasno. Če delaš cel dan, si utrujen. Če delaš cel dan, dan za dnem, si izčrpan. Tako to gre v računovodstvu, dokler se ne naredi bilanca. In davek od dobička. In DDVji. In revizorji. In vse ostalo, kar spada zraven. Potem te seveda čakajo kupi tekočih zadev, ki so se nabrale, medtem ko si urejal papirje prejšnjega leta. Dela in nadur se nabere tja do konca marca. Če pa je lastnik podjetja tujec, je lahko tudi drugače. Ti reče, da hoče tiptop izdelano bilanco do 10.1., kar se seveda najprej zdi popolnoma neizvedljivo, po nekaj letih pa veš, da je to čisto možno in celo dosti boljše. Ker imaš ogromno dela samo prvih 10 dni leta, in, če prištejemo še revizorje in tekoče delo, si tja do konca januarja že počasi v normalnem ritmu dela. Tako je to pri nas. Smo že iz najhujšega. Juhuhu! Zdaj bo malo več časa za vse...

Seveda sem nekaj malega ustvarila tudi v tem času - brez ustvarjanja nekako ne gre. Mečkanje fimo mase je idealno delo za relaksacijo. Vsaj zame. Te pupike so nastale med pisanjem seminarske naloge. Luštne za delat, luštne za pogledat... trenutno je to dekliški oktet, gotovo pa se jih bo skupinici pridružilo še kar nekaj - zdaj bo več časa tudi za poli igračkanje.



P.S. Da ne bo pomote, ideja za te pupike ni moja, sem jih pa po svoje oblikovala, oblekla in sfrizirala - chibi je japonski način risanja, vrsta anime, pomeni pa mali človeček ali otrok.

21 comments:

Damjana Ž. said...

Kako so luškane!!!!!

Pa fajn da ste iz tahudega ven v službi :))

majcha said...

Kjut do konca!
Kakšna je pa velikost?

Čarobna hišica said...

Oooooo kako kjut pupike ... zi pa vedno pogruntaš nekaj novega in zanimivega ... ja tole s šihtom je pa res k ena kurja čreva ... men se tud dogaja že od začetka decembra pa še kr noče bit konc ... ;o) ... no ja enkrat bo že ... pol bom pa spet jamrala kok mi je dolgcajt ;o) ... kukrkol sam, da je pr teb konc in da bomo kmalu deležni še več tvojih mojstrovin ...

Helena said...

Ne bom vprašala, kako ti to uspe :) Čudežne roke, zvrhana mera iznajdljivosti in potrpežljivosti ... Pa še kaj bi se verjetno našlo :) Super!!! Krasne pupike.
Veseli me, da se je delo v službi počasi vrnilo v ustaljene tirnice.

Gourmet forever said...

Krasne so! Prečudovite!

Renata said...

Iiiiiiii, kok so luštne! Bi jih lahko še iz marcipana delala :-)

Maja said...

Fantastične!

Vladuška said...

Ježešnadi, kak so lušne. Čudovito za pogledat. Januar nam je res zbežal. Ti pa si zdal le privošči čas zase.

moi said...

Krasne cakice so ;)

K said...

Glede na to, da sem ob njih v nezavest padala že v živo, lahko rečem samo, da si jih uspela odlično pofotkat, pa da res manjka merilo zraven, da bi bilo vsem jasno, kako drobcene so.

flo said...

đizus kaj so lušne

modelanne said...

Bravo, c'est magnifique j'aime beaucoup

Barbi said...

Ježeš ... kako luškano. <3 Uau!

Nena said...

kaj naj rečem....Roba kapo dol za tele pupe

Roberta said...

Uh, hvala vsem za lepe komentarje. Zdaj je še bolj sigurno, da bodo pupike še naprej nastajale.

Vsem, ki delate v računovodstvu, pa želim čim manj nadur. No ja, tudi tistim, ki ne :).

P.S. Pupike so mini - visoke 3 cm. Bom drugič ob slikanju položila zraven kakšno ravnilo ali kovanec, za približen občutek.

Hali said...

Prekrasne so, simpatične, sladke, z lepimi frizurami :-)

Andreja said...

Čeden in simpatičen zborček si ustvarila.

Anonymous said...

Res so hude. Imam srečo, da sem si jih lahko ogledala v živo.
Bravo mojstrica.

S.Jewellery said...

Piękne i przesłodkie! Soo sweet and tiny, lovely!!!

čarovnička said...

tele pupe so pa zakon .. bravo

sonca said...

Superca so! Tako zelo so mi bile všeč, da sem jih tudi jaz naredila nekaj. (Lahko si jih pogledate na: http://frocek.blogspot.com/2012/03/chilbi.html).
:)