Monday, September 06, 2010

Stara fimo klobasa / Old polymerclay cane

Kako uporabiti staro, presušeno, ničemur več podobno klobaso? Tako, ki jo sicer še lahko narežeš na rezinice, rezinice pa pokajo in se lomijo in se z njimi ne da kaj dosti narediti? Preden jo vržete v smeti, pomislite, če se jo morda pa le lahko uporabi - recimo za beadse nepravilnih oblik, kar tako porezanih iz večjih kosov klobase. Se mi zdi, da kar dobro izpade in mi je kar malo žal, da nimam kaj več neuporabnih klobasic - sveže bi se namreč najbrž preveč deformirale ob rezanju, razen seveda če bi jih prej zamrznila... mogoče tudi to poskusim v kratkem :).

------------------------------------------------------

How to use old, dry cane? The one that is so dry that it is possible to cut slices of it but impossible to work with those slices? Before you throw it away, consider making something out of it - for example beads like those here - just cut bigger pieces of cane to make a bead. I quite like it and in a way I am sorry I don't have more old canes that are no good for other things. I guess fresh canes deform too much while cutting, unless cane is freezed... maybe I'll try this in the nearest future.

11 comments:

K said...

Oh, oh, jaz jih imam kar nekaj ;)

Nena said...

Roba jaz imem nekaj klobas še iz naših prvih srečanj :) če rabiš veš kje sem. itak si pa ti mojstrica v porabi starih posušenih ostankov ;)

Marna said...

Waw, dobra ideja in krasna ogrlica!

Teja said...

Super si naredila. Nastal je čudovit izdelek.

Kate said...

hahaha, tud jaz bi še kako iz davnega leta nevemkaterega našla :))

Lepe so ratale - itak, iz lepih klobas. Amapk so tudi sestavljene lepo ...

Renata said...

Menda imam tudi jaz nekaj skrite zaloge ... in tale tvoja obdelava je naravnost super. Povrh vsega pa še tako lepo sestavljeno v celoto. Všeč!

moi said...

Super ideja za uporabo starih klobas ;)

Hali said...

Kakšna obdelava...frajerka si , ni kaj dodat :-)

Jana said...

malo starih klobas, malo novih idej in nastane takšna lepotička. Krasna ogrlica. :)

Norma's Bag Boutique said...

Love your work and blog!

Maja said...

Tole pa res dobro zgleda! Leseno, sploh ker si osnovo tako dobro porezala.