Thursday, March 29, 2012

Inka gold on polymer clay (6)

Pa še dve zapestnici. Zgornja potrebuje še malce brušenja po robovih, spodnja bo ostala pa kar taka, kot je, kakršnokoli brušenje bi jo namreč pokvarilo :). Inka goldi na zgornji, z osnovo, povzeto po Donni Kato, spodnja pa je narejena s kombiniranjem lističev Lise Pavelke za osnovo in inka goldi.

Friday, March 23, 2012

Inka gold on polymer clay (5)

Tele hecne obeske sem naredila že zadnjič enkrat, pa so kar obležali v eni škatli. Zdaj sem jih potegnila na plano in če bo vse po sreči, bodo dobili še nekaj bratcev in sestric in postali vesoljski obeski / ogrlice... karkoli pač že bi to lahko bilo.


Tuesday, March 20, 2012

Inka gold on polymer clay (4)

Tale ogrlica je med še tremi drugimi zadnjič kandidirala pred mojo domačo žirijo za swap. Meni je strašno všeč, žirija pa je ocenila, da je čisto preveč asimetrična in mi dala cel kup predlogov, kako naj jo predelam, da bo lepša in boljša. Morda kakšno drugo, tale se meni dopade točno taka, kot je :).



Saturday, March 17, 2012

Inka gold on polymer clay (3)

Raziskovanje možnosti kombiniranja inka goldov in polija se nadaljuje. Variante s štampiljkami sem že natrenirala, imam cel kup koščkov, vendar kot ponavadi večinoma končajo v škatli. Tole modro ogrlico in zapestnico sem vendarle sestavila v končni izdelek. Čeprav modra barva ni ravno moja najljubša, tako za nosti kot za delat, se mi je zdelo škoda, da pristane v kupu "Dokončaj, ko boš imela čas/motivacijo/voljo"...



Thursday, March 15, 2012

Inka gold on polymer clay (2)

Še vedno se igram z inka goldi in preizkušam, kaj se da narediti. Občasno seveda naredim tudi kakšno millefiori kačo, brez tega nekako ne gre. V zadnjem času je nastalo kar nekaj rožic in srčkov in obeskov in vsega ostalega. Za danes malo rožic, ker je bila to ravno tema swapa na Izdelovalnici... žirija v sestavi Nina in Borut je izbrala zeleno oranžno ogrlico, čeprav je bilo meni bolj všeč nekaj drugega. Ampak če vprašaš druge za mnenje, ker si v dilemi, je včasih prav, da se odločiš na podlagi slišanega.

Ogrlica za swap sicer ni narejena z inka goldi; kot sem rekla, je pri žiriji za glavni izbor zmagala millefiori tehnika. Drobnejše rožice na prvi sliki so pa vse pobarvane z inka goldi, in so v resnici precej bolj luštne in svetleče, kot je videti. Slikala sem na (pre)močnem soncu in iz roke, ker se mi enostavno ni dalo postavljat luči in vsega ostalega, pa še zdelo se mi je, da je tako lepo pomladno jutranje sonce vendarle treba dodobra izkoristit :).



Sunday, March 11, 2012

Inka gold on polymer clay (1)

Večinoma žal nimam časa (ja, saj vem, da je to le izgovor!), da bi se lotila malo večjih in zahtevnejših projektov, kot je naprimer oblačenje lesene škatlice v poli maso. Čeprav, če takole pomislim, ni to nič bolj časovno obremenjujoče kot izdelati kupček perl za ogrlico in jo sestaviti. Zadnje čase mi to sploh vzame kar nekaj časa, ker mi je všeč malo starinski videz s perlami na žičkah, vsaka posebej ročno narejena, ki so med sabo povezane z obročki, pa ročno izdelani zaključki in podobno.

Tale lesena škatlica je stala na mizi precej časa in čakala na obdelavo. In ker so zraven nje na mizi postavljeni inka goldi, sem se kar lotila dela - prebarvala z zlato notranjost in tisti del zunanjosti, ki ni oblečen s polijem, pa pripravila plasti mase za lepljenje, prilepila, obrezala, naredila nogice, spekla, še malo prebarvala... no, saj to je pa tudi vsi. Niti ni tako zakomplicirano, kot bi to rada prikazala sama sebi :). Sicer pa imam še kar nekaj škatlic - si moram novo postavit na mizo, bo slej ko prej prišla na vrsto še kakšna.