Tuesday, February 21, 2012

Sutton slice - polymer clay

Nekajkrat sem že videla poli izdelke, narejene v tehniki "sutton slice" in najprej mi nikakor ni bilo jasno, kako neki se to naredi. Pa sem se pred par dnevi vendarle lotila poskusiti, kako bi to šlo, in je šlo :). Zaenkrat je nekaj ploščic končanih, uporabila pa sem teksturne plošče Lise Pavelka. Kaj bom z njimi naredila, pa še ne vem. Trenutno niti do svoje delovne mize ne morem, belimo (no, zelenimo) namreč dnevno sobo in posledično so kupi stvari naloženi vse naokrog. Še dan ali dva, pa malo pospravljanja, pa bom spet lahko fimala, po končanem delu pa počivala v lepi zeleni dnevni sobi! :)




Tuesday, February 14, 2012

Valentinov swap na Izdelovalnici

Na Izdelovalnici smo ravnokar zaključile prvi swap, izdelovali smo obeske na temo Valentinovo, kar pomeni, jasno, srčke. :) Tole je moj prispevek. Že zadnjič sem za novoletno darilce izdelala enako obliko obeska, pa bom gotovo še kakšnega, mi je všeč, ker je dvostranski in se da uporabit takorekoč katerokoli tehniko. Takoj, ko bo malo več časa, se lotim izdelat enega zase, ga namreč še nimam :).

Slikice ostalih srčkastih izdelkov si lahko ogledate tukaj, ste pa vabljeni, da se nam pridružite pri naslednji izmenjavi.

P.S. Danes sem postala srečna lastnica prečudovitega novega obeska, ki ga je izdelala Jana... pogledate ga lahko tukaj.




Monday, February 06, 2012

Inka gold on polymer clay

Testiranje inka goldov na poli masi... prva runda, seveda v glavnem s srčki, ker je zdaj pač čas za srčke. Pekač za drugo rundo še ni zapolnjen, še čakam na malo več časa za igranje, idej imam pa že zdaj polno glavo. Luštna stvar, tale inka gold pasta, se dobro obnese tako na sveži kot na že pečeni poli masi, na papirju, kartonu in lesu - pa verjetno še marsikje, vseh možnosti še nisem imela prilike preizkusiti. Dobila sem jo pa... kar na dom :). Hvala, Kate!


Lep začetek tedna želim vsem skupaj!

Wednesday, February 01, 2012

Valentinov poli SWAP na Izdelovalnici

A ste za en swap? Aja, kaj to sploh je? Swap pomeni izmenjava. Vsak od prijavljenih naredi dogovorjeno število izdelkov v dogovorjeni tehniki/barvi/motivu in ob dogovorjenem času pošlje izdelke na dogovorjen naslov. Če se dela več manjših izdelkov, tako da vsak prijavljeni naredi po en izdelek za vsakega od ostalih prijavljenih, pošljete izdelke organizatorju, ki jih razporedi na kupčke in pošlje nazaj vsem prijavljenim. Če so večji in zahtevnejši izdelki, se lahko premeša imena vseh prijavljenih in vsakdo dobi ime in naslov tistega, ki mu pošlje svoj izdelek, od nekoga drugega pa dobi nov izdelek. Možnosti je še kar nekaj, ampak za prvič, pa da se malo ogrejemo, bi se šli tokrat drugo varianto. Organiziramo ga na Izdelovalnici malih umetnin - skupni projekt Kate, Kitty, Renate in Roberte, kot mogoče že veste.

VALENTINOV POLI SWAP NA IZDELOVALNICI

  • Izdelek za menjavo: 1 obesek za ogrlico, ki je vsaj delno, lahko pa v celoti, izdelan iz poli mase
  • Motiv: valentinovo - se pravi srček, srčka, srčki, srčkasto
  • Barva: poljubno
  • Tehnika: poljubno
  • Zadnji datum za prijavo: 8.2.2012
  • Datum pošiljanja: najkasneje 13.2.2012
  • Pravila igre: vsak, ki se prijavi v menjavo, izdela en obesek v poljubni tehniki in barvi, rdeča nit je srček (oblika, vzorec,...). Vrvica oziroma verižica mora biti dodana. Prijavite se tako, da na post z objavo swapa na Izdelovalnici malih umetnin napišete komentar, da želite sodelovati, pošljete na mail naslov izdelovalnica@gmail.com svoje kontaktne podatke (ime, priimek, naslov). Spisek sodelujočih bomo v tem istem postu na Izdelovalnici sproti ažurirale. Ko izdelate svoj valentinov obesek, ga poslikajte in sliko pošljite na mail Izdelovalnice. Takoj po zadnjem datumu za prijavo boste na vaš mail naslov dobili poštni naslov prejemnika, kateremu boste najpozneje 13.2.2012 poslali svoj obesek. Obesku priložite valentinovo voščilo. Kdo bo obesek poslal vam, bo ostala skrivnost, dokler ne dobite svojega paketka.
  • Pa še tole: makismalno se potrudite, tako pri izdelavi kot glede pošiljanja, držite se rokov in bodite pazljivi pri pripravi vašega izdelka za pošiljanje, da se med dostavo ne poškoduje - vaš obesek bo namreč nekdo nestrpno pričakoval in se ga razveselil, ne glede na to, ali ste začetnik ali mojster. Po zaključku swapa, ko boste že vsi prejeli svoje obeske, bomo na blogu Izdelovalnice objavile slike vseh sodelujočih izdelkov z linki na vaše bloge oziroma strani.

Torej, če ste za, se prijavite in veselo na delo! :) Več ko nas bo, bolj bo zanimivo pogledati rezultate našega dela!