Friday, May 20, 2011

Fotografija 1

Nekaj mojih fotografij...


















Monday, May 16, 2011

Fimo / polymer clay flower garden 2

Moj vrtiček se je še malo razrasel. Že prejšnji teden sem spekla tele zadnje rožice, iz nekaterih celo sestavila ogrlice, vse skupaj pa zdaj čaka na moj čas in pripravljenost, da jih naprej obdelam. (Posamezne slikice lahko pogledate na flickr-u).


Prejšnji vikend sem v glavnem poležavala - nekaj me je ščipalo v križu, in ker sem že enkrat dala skozi močno hudo boleč križ (mogoče veste, pa upam, da vendarle ne, kako je, ko porabiš eno uro, da se iz kavča po vseh štirih priplaziš do wcja), si tega res ne želim še enkrat. Moram potrkat, sicer je čisto ok in me že dolgo ni bolelo, zdaj je pa verjetno tistih nekaj dodatnih zimskih kil, ki jih še vedno nosim s seboj, naredilo svoje. Glede na to, da je poletje že tako rekoč tukaj, je zdaj res skrajni čas, da jim napovem vojno in se jih nekako znebim :).

Tedni minejo, kot bi mignil - služba vsak dan, šola 2 popoldneva na teden že od oktobra, pa občasno malo učenja, Ninino jahanje ter moj tek in sprehodi po hipodromu 2x na teden, ko jo hodim iskat, pa seveda še moj Borut, sestavljanje ogrlic, pa Blue (naš cucek) in sem in tja kakšno gospodinjsko opravilo... in je kar naenkrat petek - potem pa spet takoj ponedeljek :).

Ta vikend sem si pripravila vse potrebno, da pripravim obljubljeni tutorial za bučkaste bunkice - pa ni bilo prave svetlobe za slikanje, računalnik oziroma program za gledanje slik direktno na monitorju me je znerviral do konca, ker ni prepoznal fotoaparata, ko ga pa je, pa ni zajel slike, tako kot bi moral in ko bi vse skupaj mogoče nekako delalo, je bila že čisto tema... skratka, cel kup tehničnih problemov mi je vzel voljo, da dokončam začeto. Bo treba počakat na naslednji vikend :).

Lep teden vsem!

Thursday, May 05, 2011

Featured on Polymer Clay Daily!!!

Uhhhhhh! Kakšno presenečenje! Objavljena sem na Polymerclaydaily! Jeeeeee!! Obožujem to stran - vsakdo, ki dela s poli maso, lahko tam najde raznovrstne inspiracije in linke do strani, kjer si lahko človek napase oči in se ob večini stvari vpraša: "Le kako jim to uspe?"
Zdaj se mi pa malo fajn zdi :).
Grem takoj pripravljat tutorial za tele pumpkin bunkice, da ugodim vsem tistim, ki ste mi pisali in me spraševali, kako se naredijo - objavim med vikendom...



Mravljica, najlepša hvala za opozorilo - sicer bi slej ko prej videla tudi sama, ampak verjetno šele med vikendom.

Tule je pa še link do članka na originalni strani - New ways for old shapes.

Thanks a million, Cynthia!! Polymerclaydaily rocks!


Wednesday, May 04, 2011

Indijansko Pero / Polymer Indian Feather

Upam, da se bo kmalu začelo. Poletje namreč. In da bo trajalo čim dlje časa. Čeprav se čudno sliši, komaj čakam na vse tiste nadloge, ki jih s seboj prinaša dolgotrajna vročina. Pa seveda na morje in poležavanje na plaži s kupom knjig ob sebi (na kričanje otrok ob vodi sem že pozabila), večerne sprehode ob Ljubljanici (pozabila na vse muhe in mušice, ki te pri tem oblegajo), mehko fimo maso, ki je pred uporabo ni treba mečkati najmanj pol ure (in seveda pri tem pozabljam na dejstvo, da je s tako mehko maso skoraj nemogoče kaj pametnega narediti),...
Spodnja ogrlica bi se zato morala imenovati "Indijansko poletje", pa jo je Nina poimenovala "Indijansko pero". Tudi prav, meni je všeč s kakršnimkoli imenom že, čeprav to niso niti malo moje barve.
Naj poletje pride kmalu!

P.S. Narejeno po navodilih, ki jih je tule pripravila Donna Kato - peach feather cane. Že večkrat uspešno preizkušeno :).