Friday, February 25, 2011

Brušenje in poliranje / Sanding and polishing

Kadar bi nekaj delala, ampak sem brez prave volje za tako čisto tapravo ustvarjanje, grem malo pobrskat v škatle z nedokončanimi izdelki. V tiste škatle, kamor zmečem vse tisto, kar se mi tisti trenutek ne zdi ravno lepo ali pa še nisem čisto točno odločena, za kaj in kako bi uporabila. In tega se sčasoma nabere kar precej. Kar je čisto fino in velikokrat prav pride. Izberem par stvari in jih skušam do konca obdelat. Zadnjič sem se lotila brušenja in poliranja, v življenje sem vrnila nekaj koščkov, ki se kdo ve koliko časa že prestavljajo iz škatle v škatlo. Zbrušeni in spolirani do visokega sijaja (ki se na sliki žal ne vidi prav dobro) bodo prav kmalu pripravljeni za novo življenje, po možnosti okrog kakšnega vratu. :). Še nekaj koščkov čaka na poliranje - najbolje, da se jih kar lotim, dokler je moj "studio" še čisto zaprašen...

Lep vikend, kjerkoli že ga boste preživeli!



Sunday, February 20, 2011

Inichies 2 - Palčki...

... še kar počasi nastajajo. Začela sem jih delati na malo tršem kosu papirja, pa mi ga je zmanjkalo. Včeraj sem na srečo našla točno takega - reče se mu fotokarton in debelina se mi zdi ravno pravšnja za rezat in risat na tako majcene koščke. Zdaj ko sem začela na tak način, bom takole še nadaljevala nekaj časa, čeprav bi poskusila še kakšno drugačno tehniko - recimo, s štampiljkami bi šlo dosti hitreje ;).
Takole zgledajo trenutno, postavljeni kar tako, na desko, neprilepljeni in malo vigl-vagl:



Lepo nedeljo vam želim!

Friday, February 11, 2011

Inchies - Mini Art

Zadnjič sem omenila, da delam inčise. A že imamo slovenski izraz za tovrstne miniaturce? Jaz jim rečem palčki; se mi zdi luštna beseda za prijeten način sprostitve, ko ima človek ravno par minut časa in željo, da bi nekaj, čečkal, risal, barval, skratka, nekaj ustvaril. Nastalo jih je že kar nekaj in prav gotovo bo kupček še rasel - kaj bom z njimi pa... pojma nimam :). Ko jih bom imela za sliko 100 x 100, bom prilepila enega poleg drugega in jih obesila na steno :).

Danes sem imela malo viška časa in ravno prav lena sem bila, da sem posedala pred računalnikom in se igrala z gimpom (ker mi photoshop trenutno ne dela!), urejala slike, nov facebookov profil in vse sorte drugih reči, in nastalo je tole:


Priporočam! Rezanje koščkov je sicer nadležno, se pa vseeno splača. Najprej se hudo namatraš, da najdeš en sam samcat motiv, ki bi ga lahko narisal, ko ga najdeš, takoj dobiš še dve drugi ideji, pri desetem spet malo tuhtaš, pri tridesetem imaš pa že 58 novih idej za naslednje slikice. Saj, tako to ponavadi gre pri kakršnemkoli ustvarjanju, vsaj pri meni.

Lep vikend vam želim! Ustvarite kaj lepega - vsaj nasmeh poštarju in lepo besedo partnerju. :)