Monday, June 21, 2010

Rumena

To poletje je menda moderna rumena. Kadar bi vsi imeli nekaj rumenega, kadar bi imeli točno tako ogrlico, kot je tista zelena, le da bi bila v rumeni barvi, potem imam jaz seveda točno takrat z rumeno barvo težave. Ponavadi se ne morem spravit delat tistega, kar bi bilo treba. Če je potrebno pobrisat prah, bi jaz raje pomivala posodo. Če je za pomit posoda, bi ravno takrat raje spekla pecivo. Če bi morala speči pecivo, bi seveda raje pekla fimo maso. Če bi morala naredit rumeno ogrlico, bi jaz rajši rdečo, zeleno, modro, rjavo, ali celo kodrlajsasto z zlatimi pikami... V rumeni trenutno ne dobim nobenega navdiha; ampak trudim se pa vseeno!




Tuesday, June 01, 2010

Kaj je unikat ali OOAK?

To se tudi jaz večkrat sprašujem. Je unikat vse, kar naredim? Tudi če ni prav nič estetsko, tudi če je "grdo"? Če je neponovljivo, ali to pomeni, da je tudi unikatno? Se mi zdi, da ta beseda vsebuje še kaj več kot samo to, da se nečesa ne da več do pikice enako ponoviti...

Zelo dober odgovor in razlago lahko preberete tukaj - Zapisi v srebru... se mi zdi, da je odlično napisano. Če razumete srbsko, vsekakor vredno branja in razmisleka.


Blog rewards


Fabi iz Con Tus Manos ustvarja čudovit nakit, škatlice in druge podobne stvari iz fimo mase. Njen stil mi je strašansko všeč in izdelki... uhhh, prekrasni!
Predala mi je nekaj blogerskih nagrad, jaz pa jih predajam vam naprej. Komu? Kaj pa vem, tisto naštevanje blogov se mi zdi malce krivično, pa seveda zelo zahtevno - zato predajam te dve sličici naprej vsem vam, ustvarjalkam. Če želite, si prilepite znakec na blog in ga posredujte dalje.
Zdaj pa nazaj delat!