Tuesday, May 25, 2010

The Cutting Edge



Končno mi je uspelo naredit spodobno fotko koščkov, narejenih s "cutting edge" tehniko, ki si jo je izmislil Dan Cormier, mene pa je z njo spoznala Natka. Koščki so po dolgotrajnem "matranju", takšnem in drugačnem (govorim seveda o sami tehniki, pa potem oblikovanje, in brušenje ter poliranje - še največ časa pa mi je vzelo fotografiranje :) ) dobili končno podobo v tejle ogrlici.




Zadnjič sem omenila, da imam nov fotoaparat. Zaradi fotoaparata sem si zadnjič kupila tudi nov računalnik, ker prejšnji ni zmogel "pobrat" tolikšno količino slik iz kartice, pa s Photoshopom sem imela težave in nasploh z vsem. Potem mi samo slikanje izdelkov nekako ni šlo, nikdar ni bila prava osvetlitev niti prava ostrina. No, zdaj mogoče bo. Zdaj imam doma narejen lightbox (studijski šotor oz. v mojem primeru studijska škatla), s pomočjo Medvedka Dušana :), ki me je včeraj celo popoldne učil o zaslonkah, časih, goriščnicah, vrstah objektivov in podobnem, pa mi bo mogoče z malo dodatnega treninga uspelo narediti fotke tako, kot je treba. Za začetek se je treba še malo znebit senc... Dule, hvala!

Wednesday, May 12, 2010

Naslovi mi ne grejo zadnje čase

Dan!

Kakšen lep dan se je naredil po zoprnem deževnem dopoldnevu. Glava me sicer boli že drugi dan zapored, ampak se tolažim s tem, da bo minilo. Sprehod z Blue ter posedanje in klepetanje s prijateljicami pred blokom malo omili bolečino :).

Včeraj sva z Nino dobrih pet ur preždeli v čakalnici dermatološke klinike. Za znoret, kako so neorganizirani. Prav nič čudnega, da so čakalne dobe tako dolge. Saj ne rečem, da ne delajo. Ves čas nekaj tekajo naokoli in nekaj počnejo, ampak zdi se mi, da je v osnovi vse skupaj močno zgrešeno. Zdravniki pišejo vse na roke, od opisa spremembe na koži do domačih razmer, diagnoze in zdravljena. Po zadnjem pogovoru z zdravnico in postavljeni diagnozi sva več kot eno uro čakali, da so nama dali tisti na roke popisan list in recept. Za crknit! Z reorganizacijo dela bi se v našem zdravstvu marsikaj lahko spremenilo, in to na boljše.

V glavnem, z Nino je vse ok. V četrtek je na uri jahanja padla s konja in sva se šli v petek za vsak slučaj pokazat k zdravnici. In ko sva bili ravno tam, ji je pogledala še neko čudno vnetje okrog ušesne mečice, ki se je kakšnih 10 dni počasi širilo kljub mazanju z raznimi žavbicami. Tako sva šli včeraj na dermatološko z diagnozo "sum na mikrosporijo" in na srečo odšli domov z diagnozo "navadno bakterijsko vnetje". Na srečo pravim zato, ker bi v naši hiši mikrosporija znala biti precejšen problem. Poleg psa imamo namreč še dve podgani in hrčka (pa še kopensko želvo in cel kup rib) in lahko si predstavljam, v kakšnem začaranem krogu bi se lahko znašli.

Zadnjih par dni se ubadam z mešanjem barv fimo mase, vmes pa nastanejo še kakšne bunkice in podobno. Pladenj je že poln, jutri bo dan za peko! :)

Lp!