Saturday, August 27, 2005

si.blogs

Ravnokar sem se vpisala na si.blogs in moram priznati, da sem kar malo razočarana, ker je tako malo slovenskih blogerjev. Kaj pa vem zakaj... V zadnjih dneh sem pregledala (večinoma pregledala in preletela, nekaj pa tudi z zanimanjem v celoti prebrala) na stotiten blogov. Res je, večinoma so avtorji iz Amerike, nekaj tudi iz drugod po svetu. Celotna ideja blogov mi je všeč... online dnevnik... opis dogodkov, misli, idej, domislic... Skušala sem poiskati kakšen slovenski portal, kjer bi si lahko naredila blog v slovenščini, ki bi ga brali Slovenci in seveda pregledati bloge drugih. Pa nisem našla nič pamtnega. (no, seveda pa bom pregledala bloge, ki so objavljeni na si.blogs) Že obstaja kaj takega? In zakaj ne? :)) Potem se pravzaprav ni preveč za čudit, da je v Sloveniji okrog 200 ljudi, ki imajo bloge. Mogoče več, pa vseeno je številka zanemarljiva. Pa tako zanimiva ideja, teli dnevniki. No, vsaj meni je všeč, čeprav sem šele začela in čeprav mojih parih vpisov ni nihče zares prebral.

Ehhh, mogoče pa se bo kdo še spomnil in nam dal prostor, kjer bomo pisali zase in za druge o vsem mogočem... tudi v slovenščini :).

Lep dan vsem skupaj! Grem naprej ustvarjat...

2 comments:

Anonymous said...

pa še nekaj, si.blogs ni najbolj popolna zbirka slovenskih blogerjev. sploh, ker je vpis osnovan na prostovoljni bazi in david ne pretepa tistih, ki niso vpisani. mogoče bi jih mogu;)

Roberta said...

Kolkor sem uspela medtem ugotovit, je e-Dnevnik na www.zivjo.com - se mi zdi da je to eno in isto... pa itak nima veze.

:) Razumem da niso vsi vpisani, ampak pregledala sem jih kar nekej... rezultat: vsaj 90% blogerjev je mlajših od 20 let, al pa recimo 22, da ne bom krivična :)). Se prav sem že prestara za tole :). Al pa nisem, kaj pa vem... Bom jutr še mal prečekirala.